Investeren in energiebesparing met goedkope lening van Igemo

Willebroek -

Via de intercommunale Igemo kunnen alle inwoners van Willebroek een goedkope lening krijgen om tal van energiebesparende investeringen te bekostigen.

Die leningen, voor een bedrag van 1.250 tot 10.000 euro worden verstrekt tegen een rentevoet van twee procent. Wie energie wil besparen, investeert en betaalt de lening met behulp van de maandelijkse besparing op de energiefactuur terug. De terugbetaling van het geleende bedrag gebeurt op vijf jaar. Heel belangrijk is ook dat er voor het aanvragen van de lening geen inkomens- of leeftijdsbeperking geldt. Ook een tachtigjarige met een klein pensioentje kan lenen om energie te besparen', zegt Robert-Jan Van Os, de financieel manager van Igemo.

De lening kan aangevraagd worden voor het plaatsen van dak-, muur- en vloerisolatie, hoogrendementsglas en -ramen en voor het vervangen van een (oude) verwarmingsketel. Ook het plaatsen van thermostatische kranen of een kamerthermostaat met tijdsindeling kan met het geleende bedrag. Net als het plaatsen van een zonneboiler of zonnepanelen of het installeren van een warmtepomp.

Alle werken moeten uitgevoerd worden door een geregistreerde aannemer. Dakisolatie mogen de bewoners zelf plaatsen. Om ook wie het financieel moeilijk heeft te stimuleren om toch te investeren en zo energie en geld te besparen, is er de nul procent lening. De Vlaamse overheid neemt dan de rentelast voor haar rekening. Die mensen krijgen ook hulp bij het zoeken van een aannemer. De intercommunale Igemo haalt de financiële middelen voor deze leningen bij het Fonds voor de Reductie van de Globale Energiekost. Meer info op de website www.igemo.be op het telefoonnummer: 015 29 47 57, of bij Wendy Lembrechts, via e-mail: wendy.lembrechts@igemo.be  

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio