Zomerse beiaardklanken klinken over de stad

LIER -

Deze zomer worden weer recitals en concerten gespeeld op de unieke achtiende-eeuwse Jullien-beiaard die in de Sint-Gummarustoren hangt.

Op uitnodiging van stadsbeiaardier Geert d' Hollander en Willem Van de Weerd, voorzitter van het Liers Beiaardgenootschap, komen befaamde beiaardiers uit binnen-en spelen. dat gebeurt tijdens recitals op woensdag en zondag om 12.15 uur, zaterdag om 10.15 uur.

Uiteraard zijn er ook de zomeravondconcerten van 1 juli tot en met 2 september. 'De avondconcerten beginnen om 19.30 uur', zegt Van de Weerd. 'Wie zich tijdens het concert wil concentreren kan dit best in de tuin van de Colibrant, een deel van de stedelijke bibliotheek maar met ingang via de Deensestraat. De toegang tot de concerten is vrij, een programmaboekje is ter beschikking.'

Voor de tweede maal organiseert het Liers Beiaardgenootschap in samenwerking met de stad Lier een Moonlight Recital.

Romantische beiaardklanken

'Superromantische beiaardklanken vanuit een sfeervol verlichte Gummarustoren in een fonkelende Colibranttuin', zegt Van de Weerd. 'Stadsbeiaardier Geert d' Hollander zorgt voor de mooie muziek en is trouwens live te volgen tijdens het concert.'

Tickets voor het Moonlight Recital kosten 10 euro (5 euro voor leden van het Beiaardgenootschap). Een hapje en een drankje worden gratis aangeboden.

De kaarten liggen klaar aan de kassa na storting op rekening 731-0125339-87 op naam van het Liers Beiaardgenootschap, met vermelding: Moonlight Recital.

Het Liers Beiaardgenootschap organiseert geleide bezoeken aan de beiaard mét een privé-concert en een hapje en een drankje.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio