Bengelpop pakt uit met dansacts en animatie

BALEN -

Recreatiedomein Keiheuvel verwelkomt dinsdag 26 juni ruim 3.500 kinderen voor Bengelpop. Het kinderfestival besteedt veel aandacht aan randanimatie

Bengelpop is dit jaar toe aan zijn tiende editie. Het kinderfestival op de Keiheuvel richt zich tot kinderen van zes en zeven jaar en volgt sinds jaar en dag een succesrijk recept: geen grote namen op het podium, maar wel veel randanimatie, optredens en doeactiviteiten. Intussen is het festival al uitverkocht, 73 scholen uit de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant komen met 3.500 jonge festivalbezoekers.

Bengelpop legt de nadruk op de randanimatie. Zo kunnen de kinderen zich niet alleen uitleven in de speeltuin van de Keiheuvel, maar zijn er ook gekke springkastelen en andere attracties. Toch zijn er dit jaar heel wat nieuwigheden. Zo is er een kinderdisco en het Dansproject 'Time to Dance, I like', waarbij de bengels fijne danspasjes aanleren.

Op het vlak van kindertheatervoorstellingen is er 'Sierk Mobiel', dat een spetterende circusshow brengt met jongleeracts, acrobatische stunts, trucs met de diabolo en een dosis gezonde humor.

In Circus Boxtalino kunnen de bengels een echte circusvoorstelling met originele acts bijwonen.

Ook dit jaar krijgt de organisatie steun van veertien leerlingen en hun leerkrachten van het Buitengewoon Secundair Onderwijs Tongelsbos uit Westerlo. De leerlingen staan onder leiding van de plaatselijke medewerkers in voor het toezicht en de begeleiding van de kinderen bij diverse attracties en catering. Ook helpen zij de dag vóór Bengelpop met de opbouw van het festival.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio