Onder meer zware schade door inslaande bliksem

Onweer houdt lelijk huis in hele regio

Onweer houdt lelijk huis in hele regio

De bliksem sloeg in op deze woning. Foto: tab

Kampenhout/Leuven -

Het hevige onweer dat gisterochtend omstreeks 7.30 uur over onze regio is getrokken, heeft schade veroorzaakt in Leuven en Kampenhout.

Kampenhout/Leuven In de Molekensstraat in Kampenhout is de bliksem ingeslagen op het dak van een woning. De bewoonster bleef ongedeerd.

De bliksem heeft het elektriciteitsnet en alle aangesloten toestellen zwaar beschadigd. ‘De aangesloten apparaten zijn allemaal verloren', luidt het bij de brandweer. ‘Ook de elektriciteits- en meterkast, het elektronische systeem van de garagepoort, de stopcontacten en schakelaars zijn vernield.' De bliksem sloeg ook een gat van vijf vierkante meter in het dak. In afwachting van de komst van een dakwerker legden de spuitgasten een zeil. Een wagen die in de garage stond, werd tijdig buiten geduwd. Hij zat onder het witte bluspoeder.

In Leuven hadden de spuitgasten de handen vol met de wateroverlast in de Borstelstraat in Kessel-Lo en de Waversebaan in Heverlee. Een bewoner van de Henri Regastraat in Leuven liet weten dat er water in zijn kelder stroomde omdat een aannemer, die in de straat aan het werk was, het riool had toegelegd met een hoop zand en cement. Omdat het water niet meer in het rioolputje kon lopen, liep de kelder van de man onder water. De schade bleef binnen de perken.

Op enkele locaties sloeg de bliksem in. Door een inslag rond 7.50 uur ontstond een dakbrand in de Cypressenlaan in Tervuren. Het gezin had de inslag niet gehoord. Een alerte buur belde de brandweer met de melding dat een deel van het dak aan het smeulen was. Toen de brandweer toekwam, stond een deel van het dak in lichterlaaie. De vlammen konden snel geblust worden. Het dak raakte zwaar beschadigd over ongeveer vijf vierkante meter door de inslag. De brandweer van Overijse moest optreden wegens wateroverlast op de binnenring ter hoogte van Groenendaal. Ook op enkele andere plaatse in Overijse liepen wegen onder water. De Zilverbeek trad uit haar oevers. De Meerlaan werd tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Ook in het Leuvense liepen enkele straten onder water. In Leuven stonden her en der tijdelijk enkele straten blank. Toch liepen bij de Leuvense politie slechts twee meldingen binnen die het gevolg waren van het slechte weer. De brandweer van Leuven moest tussenkomen in onder meer de Borstelstraat in Kessel-Lo en de Molekensstraat in Kampenhout. Het treinverkeer van en naar Brussel kampte met lichte vertragingen door de gevolgen van enkele blikseminslagen, onder meer aan het station Brussel-Zuid. Een blikseminslag leidde ook tot een seinstoring in Sint-Joris-Weert en de bliksem sloeg ook in op het rijtuigendepot in Vorst.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio