Extra punt voor wie in sporttenue naar examen komt

Kortrijk -

Examens op hogescholen zijn niet meer wat ze zouden moeten zijn, of toch? Tijdens het examen sportpsychologie in de hogeschool Katho in Kortrijk speelden zich maandag ‘sportieve' taferelen af.

Docent Guido Verhaeren nam er voor het laatst mondeling examen af en hij deed dat met verve. Hij had de studenten opgeroepen om in sporttenue langs te komen. Zowat elke sporttak passeerde de revue en ook de docent zelf trok een sportplunje aan. Verhaeren beloofde zijn studenten een extra punt als ze in sportkleding naar het examen kwamen.

In de Katho zelf viel de directie compleet uit de lucht. Dit was een initiatief van een docent, zo luidde het daar. Larissa Deblauwe, communicatieverantwoordelijke: ‘De Katho evalueert kennis en attitudes en geen kledij. Ons standpunt is dus zeer duidelijk.'

De studenten wisten blijkbaar wel dat als ze een 9 behaalden, ze geen 10 zouden krijgen, wat voor hen een belangrijk verschil uitmaakt. Wie een 12 of 13 had en een 13 of 14 kreeg, die werd daar niet echt door bevoordeeld. En naar verluidt wou de docent op die manier ook de stress bij de studenten wegnemen. Sportpsychologie is een keuzevak.

Eerder beloofde een docent in een Gentse hogeschool extra punten aan wie als Disneyfiguur opdaagde. Dat extra punt liet hij later vallen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio