Bataviafietsbrug opent met Jawsvertoning op Boat-in

Bataviafietsbrug opent met Jawsvertoning op Boat-in

De Bataviabrug verbindt straks het stadscentrum met DOK. Foto: fvv

Gent -

De opening van de Bataviabrug, de fiets- en voetgangersbrug over de Oude Dokken, die het stadscentrum verbindt met DOK, gaat niet ongemerkt voorbij. In plaats van een drive-in cinemavertoning voor auto's houden ze op DOK een boat-in cinema, met Jaws van Steven Spielberg.

Men kan vanaf zaterdag 30juni van het Stapelplein te voet of met de fiets over het water DOK kunnen bereiken. DOK is, zoals ondertussen bekend, het project dat een tijdelijke invulling geeft aan dat havengedeelte waar later een volledige stadswijk komt.

DOK, het Gents Stadsontwikkelingsbedrijf AG SOB en de dienst Waterwegen en Zeekanaal laten die opening niet zomaar voorbijgaan: om 22.30uur, als het al goed donker begint te worden, kan men, vanop boten op het water, kijken naar Jaws, de klassieke horror-thriller van Steven Spielberg uit 1975. Drive-in cinema dus, maar dan voor boten, in plaats van voor auto's.

Eigenaars van vaartuigen kunnen met hun eigen vaartuig komen, maar moeten wel rekening houden met voorwaarden, onder meer op vlak van romplengte en verlichting. Maar ook wie zelf geen boot heeft, kan vanop het water kijken. De organisatoren voorzien extra plaatsen op plezierbootjes die vanaf 21.30uur aan de Veermankaai vlakbij Portus Ganda vertrekken. Het aantal plaatsen is beperkt. U zult snel moeten inschrijven.

Het publiek kan de film ook bekijken vanop de Bataviabrug zelf. Op het DOKstrand staat een tweede scherm. Het geluid van de film wordt via een bepaalde radiofrequentie uitgezonden. Wie op die plek luistert en kijkt moet dus wel een draagbare radio op batterijen meebrengen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio