Nieuw badengebouw blikvanger op zeedijk

Nieuw badengebouw blikvanger op zeedijk

Het stadsbestuur bij het badengebouw. Foto: nmi

Zeebrugge -

Gisteren opende het Brugse stadsbestuur het nieuwe badengebouw op de zeedijk. Aan de bouw hangt een prijskaartjes van 1,5 miljoen euro.

Een jaar na de start van de werken is het nieuwe badengebouw feestelijk geopend. Volgens burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) was het gebouw 30jaar in gebruik en dringend aan renovatie toe. ‘Het nieuwe badengebouw maakt deel uit van een nieuwe wind die waait over het strand van Zeebrugge. Straks is er nog de opening van het sportstrand en de speelpleintjes maar ook de inhuldiging van de vernieuwde St. George's Day-wandeling' aldus Moenaert.

Schepen Hilde Decleer (CD&V) benadrukte dat een nieuw badengebouw zich opdrong omdat het gebouw onderhevig was aan betonrot en niet meer voldeed aan de normen. ‘Het gebouw was na 30jaar volledig afgeleefd en had te lijden onder zanderosie en waterinfiltratie. Ook het bestaande toeristisch infokantoor op de zeedijk voldeed niet meer aan de huidige normen van huisvesting en het toilet was niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers', verklaart schepen Decleer

‘Het nieuwe badengebouw kadert in de strategie die het stadsbestuur heeft vastgelegd omtrent het toeristisch onthaal. Met het nieuwe gebouw biedt het stadsbestuur een modern en professioneel onthaal dat niet alleen belangrijk is voor de toerist in het algemeen, maar ook voor de strandbezoeker. Het is een belangrijke baken op het strand van Zeebrugge' zegt schepen van Toerisme Jean-Marie Bogaert (N-VA)

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio