Flats boven Holvoet beschadigd

Alles onder zwart stof na brand designzaak

Alles onder zwart stof  na brand designzaak

Karamchand Lond toont de dikke laag zwart stof in zijn badkamer. Foto: vkk

Kortrijk -

De brand die zondagmiddag woedde in de designzaak Holvoet in Kortrijk veroorzaakte enorm veel roetschade. Ook in de appartementen boven de winkel is er rookschade.

Het vuur ontstond door kortsluiting in de keuken. De vlammen sloegen over naar de winkelruimte en naar het magazijn achter de zaak. De brandweer was er vlug en had het vuur snel onder controle. Toch is er heel wat schade, vooral veel rookschade. De hele winkelruimte zit onder het roet en in de bovenliggende appartementen ligt alles onder een laag zwart stof. De rook drong door de muren en het roet sloeg overal neer.

Zaakvoerster Inge Holvoet: ‘De experts moeten nog komen, maar er is heel veel schade in de winkel. Wij zijn geen opgevers en we gaan dus door. Maar er wacht ons veel werk. We zullen de winkel zo snel mogelijk heropenen. We laten onze klanten niet in de steek.'

Alles geschilderd

In de bovenliggende appartementen is er zware rookschade. Karamchand Lond woont er op de eerste verdieping en laat het appartement zien. ‘De wc en de badkamer zitten onder het roet. De rook drong overal door. De kussens van ons salon zijn zwart. We wonen hier vier maanden en we hadden net alles geschilderd en netjes gemaakt. We gaan helemaal opnieuw moeten beginnen. Mijn vader woont hier ook en hij heeft longproblemen. De geur in de badkamer is nog altijd niet te harden. Hopelijk kan de verzekering tussenkomen. Maar al bij al zijn we blij dat we nog leven.'

De man die de brandweer zondagmiddag met een lift ontzette, maakt het ondertussen ook goed. Er vielen geen slachtoffers bij de brand. De bewoners van de appartementen werden zondag al weer toegelaten tot hun woonst. Sommigen hebben nog een paar dagen werk om alles weer netjes te krijgen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio