Werklui in Planckendael werken stevig door aan buitenverblijf terwijl olifanten verhuizen

Nog geen glimp van Kai-Mook

Werklui kleden het buitenverblijf aan met tekeningen en kleuren uit de natuur. Foto: pol de wilde - corelio

MUIZEN -

Terwijl een leger aan medewerkers alles in het werk stelde om Kai-Mook en familie veilig en wel in het nieuwe binnenverblijf te verwelkomen, was het buiten nog behoorlijk druk. Werklui waren ter hoogte van het gloednieuwe zwembad druk in de weer om de laatste werken uit te voeren.

De komst van de olifantenfamilie was niet helemaal aan het oog van toeschouwers onttrokken. Een paar slimme fietsers en voetgangers hadden op de dijk langs de Leuvense vaart post gevat om de hele operatie te aanschouwen. De dijk is hoog genoeg om het grote buitenverblijf te zien liggen.

Maar veel echte olifanten hebben ze niet gezien, net zo min als de kinderen die aan de Leuvensesteenweg met vlaggetjes zwaaiden om Kai-Mook welkom te heten. De dieren bleven verborgen in hun containers en konden er pas uit toen die tegen de poort van het binnenverblijf werden geplaatst. Ze konden met andere woorden geen kant uit.

‘We laten hen eerst wennen aan het binnenverblijf. Over enkele dagen kunnen ze hun eerste stapjes buiten wagen', zegt Matthias Papies, assistent curator van de zoogdieren. ‘Zoals het tot nu allemaal is verlopen, verwachten we weinig problemen.'

Twee weken

Het gloednieuwe olifantenperk, een buitenverblijf van twee voetbalvelden groot en een binnenverblijf van 1.300 vierkante meter, is in het dierenpark nog helemaal onttrokken aan het oog van de bezoekers. Achter de schermen ligt niet alleen het olifantenverblijf, de route naar de olifanten leidt bezoekers langt een Keraladorp met lokale hutjes, een plaatselijk schooltje en een internetcafé. Alles is gemaakt in Indonesië en als een meccano weer opgebouwd in Planckendael. Het interieur van het schooltje is geruild tegen nieuw schoolmateriaal voor de kinderen ter plaatse.

Om het zelf te kunnen zien, moeten de bezoekers wachten tot 29juni: de start van de grote feestveertiendaagse met uiteraard de olifanten in de hoofdrol maar ook een pak randanimatie.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio