Verjongde Open VLD wil mee besturen in Nevele

Verjongde Open VLD wil mee besturen in Nevele

De ploeg van Open VLD. Foto: osw

NEVELE -

Open VLD trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met een compleet vernieuwde en verjongde lijst, met amper vijf mensen die ook in 2006 kandidaat waren bij Open VLD.

Een lijst van Open VLD is opvallend jong, de jongste is 19 jaar oud en oud-schepen Jef D'hondt is op zijn zestigste de oudste. Symbool van de vernieuwing en verjonging is het lijsttrekkersschap van zijn dochter Sofie D'hondt (35).

Jef, die 30 jaar in de gemeenteraad zat, zet een stapje opzij en duwt de lijst. Door het lijsttrekkerschap van zijn dochter zal Jef D'hont volgend jaar ook uit de gemeenteraad verdwijnen. Want vader en dochter mogen wettelijk niet samen in een gemeenteraad zetelen.

Christine Roets stopt

Wie ook verdwijnt uit de raad is oud-schepen Christine Roets. Zij is geen kandidaat meer op de lijst. Zestien andere namen zijn wel al bekend: Dirk Billiet, Eddy Dupré, Joost Billiet, Kelly Lernous, Silke Notte, Marc Châtel, Soetkin Borryn, Christophe Van Pottelsberghe, Ingeborg De Tollenaere, Danny Landuyt, Eric Ladon, Olivier Goossens, Adinda Ladon, Linda De Moor, Ines Raes en Eddy Notte.

Achttien namen dus, al is in principe de lijst compleet. ‘Drie namen ontbreken nog omdat we nog een aantal mogelijkheden willen openhouden', zegt secretaris Dirk Billliet. Zo hoog mogelijk eindigen, maar vooral meebesturen is de ambitie na 14 oktober. ‘We willen vooral de leefbaarheid in de dorpen verbeteren', zegt voorzitster en lijsttrekker Sofie D'hondt. ‘De ziel is in sommige dorpen verdwenen en daar willen wij, door nieuwe ideeën van nieuwe mensen aan helpen.'

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio