Izegemsestraat is voorgoed doorgeknipt

Izegemsestraat is voorgoed doorgeknipt

Bart Demeulemeester van Kortrijk-Noord kijkt uit naar de dag dat alle werken achter de rug zijn. Foto: loh

Kortrijk -

De Izegemsestraat in Kortrijk ging maandag ter hoogte van de Ringlaan voor altijd dicht. Het gevreesde verkeersinfarct op de Ringlaan bleef uit.

De Izegemsestraat van Kortrijk-Heule naar Kuurne werd maandag ter hoogte van de R8 voor altijd afgesloten. Dat gebeurt in het kader van de werken op de R8 in Kuurne. Aan de huidige knip op de Izegemsestraat komt er een fiets- en voetgangerstunnel. De werken beginnen binnenkort en zullen zo'n drie maanden duren.

Eens de werken voltooid zijn, zal het voor auto's niet meer mogelijk zijn om via de Izegemsestraat de R8 te kruisen. Nu wordt de straat gebruikt als toegang tot het bedrijvenpark Kortrijk-Noord. Voortaan zullen auto's en vrachtwagens via de Heirweg moeten rijden.

‘Als alle werken achter de rug zijn, wordt de Noordlaan dé toegangspoort tot het bedrijvenpark', zegt Bart Demeulemeester van bedrijvenpark Kortrijk-Noord. Sinds januari is aannemer Devagro bezig met de bouw van de eerste tunnelkoker. De tunnel maakt het mogelijk om va de Noordlaan aan te sluiten op de ring richting E17. In mei 2013 moet de koker klaar zijn. Ondertussen wordt ook gebouwd aan de tunnel in de Izegemsestraat. ‘Tegen 2013 hopen we ook klaar te zijn met de nieuwe wegwijzers op het bedrijvenpark en kan Leiedal beginnen met de ontwikkeling van 22hectare extra industriegrond', zegt Demeulemeester.

De industriezone blijft intussen evolueren. Vrijdag opent Acoustic Center een nieuwe showroom en de bvba Pyfferoen (zonwering) start heel binnenkort een nieuwbouw op het bedrijvenpark. Er is ook beslist dat Barco zeker tot 2014 op de bedrijvenzone blijft. Eerst werd gezegd 2013.

Omrijden

Tijdens de werken moeten automobilisten en fietsers vanuit de Izegemsestraat (kant Heule) naar de R8 omrijden via het kruispunt met de Heirweg. Wie vanaf de R8 vanuit Kortrijk-Oost (E17) de Izegemsestraat (kant Heule) wil bereiken, moet doorrijden tot aan de U-bocht ter hoogte van de spoorweg. Wie vanuit de Izegemsestraat (kant Sente) komt en naar de R8 richting Kortrijk-Oost wil, moet doorrijden tot aan de U-bocht ter hoogte van de spoorweg.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio