Water is troef voor Residentie Leiezicht

Water is troef voor Residentie Leiezicht

Residentie Leiezicht telt veertien luxeappar- tementen. Foto: fvv

Gent -

Langs de Leie aan het jaagpad Reke, aan de overkant van de Baudelo- en de Sint-Joriskaai, verrijst een opmerkelijk gebouw.

Het lijkt een blokkendoos van beton en glas, met het water als troef. In september is het complex klaar. Er zitten veertien appartementen in, waaronder twee penthouses.

Bouwheer is Lafaut Invest nv, een bouwfirma en projectontwikkelaar uit Pittem, West-Vlaanderen. Hij pikt in op de grote vraag naar luxeappartementen en recente ontwikkelingen in die buurt, met wat verder de aanleg van jachthaven Portus Ganda alsook de herwaardering van het water. De residentie ligt bovendien vlakbij het stadscentrum. Lafaut kocht ook een grote herenwoning in de Ham. Daarachter stonden vroeger twintig garageboxen. Die zijn weggehaald en in de plaats is een patio gecreëerd. Parkeerplaatsen zijn onder de nieuwe residentie gemaakt. De herenwoning is omgebouwd tot zes appartementen.

Voor de architectuur tekent het Gentse bureau Caan dat vooral gespecialiseerd is in woningbouw en het niet schuwt om strakke hedendaagse architectuur tussen rijwoningen te plaatsen.

Architect Roel Cocquyt: ‘Dat gebouw is bijna perfect zuidwest georiënteerd. Daarom besloten we de voorkant maximaal in glas te maken en elk appartement een terras van acht meter breedte te geven. De appartementen op de gelijkvloerse verdieping genieten van de charme van het water. De hoger gelegen woningen hebben uitzicht op het water, de torens en de stad. Bovenaan staan twee penthouses. Binnenin zijn het traditionele appartementen. Aan de achterkant met zicht op de patio hebben we baksteen gebruikt en het sober gehouden.'

‘Je komt binnen via een poort in de Ham. Doordat het gebouw ingesloten zit, is het heel veilig. Veiligheid is vandaag een belangrijke troef', zegt Carine Bergez van vastgoedfirma Kensington. Van de veertien wooneenheden zijn er al twaalf verkocht.

Het gaat om appartementen in de hogere prijsklasse, met prijzen die variëren tussen de 300.000 en 500.000 euro.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio