Maffiatop ontloopt bijkomende bestraffing

ANTWERPEN - De Georgische gangsters Pataa P. (45) en Jeiran K. (34) zijn aan bijkomende straffen ontsnapt. Eerdere veroordelingen slorpten de tenlastelegging van bendevorming op, maar houden hen nog zes en respectievelijk elf jaar achter de tralies. Het duo heeft de leiding over de Europese tak binnen ‘Vory V Zakone', de Russisch-Georgische maffia.

De maffiabende houdt zich vooral bezig met afpersing, autozwendel, vrouwenhandel, kluisdiefstallen en bendeoorlogen met Armeense groeperingen. Nadat ze in 2005 zelf geklist werden, bleven de kopstukken hun criminele activiteiten verder organiseren vanuit de gevangenis. Dat kwam het parket te weten door hun telefoonverkeer af te tappen in de cel. Met binnengesmokkelde gsm's joeg Jeiran K. er astronomische bedragen aan belkrediet door om contact te houden met mensen uit maar liefst zesendertig verschillende landen.

Samen met zijn celgenoot Besik B. (zijn straf blijft 4 jaar) gaf hij instructies aan Gotcha B., die gisteren wel een bijkomende straf van één jaar kreeg opgelegd en nu vijf jaar moet brommen. Ook Pataa P. had met Eduard A. (zijn straf blijft 2 jaar) zijn correspondent buiten de gevangenismuren. Tamaz T., die als ‘chauffeur' nog een onbeschreven blad was, kreeg gisteren een jaar met uitstel.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio