‘Domino’ is grote verliezer op Vlaamse Musicalprijzen

‘Domino’ is grote verliezer op Vlaamse Musicalprijzen

Lucas Van den Eynde: beste mannelijke hoofdrol. Foto: Lieven Van Assche

De Clouseau-musical Domino is gisteravond de grote verliezer geworden op de uitreiking van de Vlaamse Musicalprijzen 2012. Ondanks alle heisa rond de omstreden adviescommissie van Joke Schauvliege, die zich laatdunkend uitliet over het niveau van de Vlaamse musicals en de subsidiekraan wil toedraaien, maakten de musicalsterren er toch een gezellig avondje van in de Capitole in Gent.

Domino kon geen enkele van de vijf nominaties verzilveren maar kreeg wel de Radio 2-publieksprijs. Lucas Van den Eynde werd beste mannelijke hoofdrolspeler (als Tevje in Fiddler on the roof), bij de vrouwen werd dat de Nederlandse Marjolein Teepen voor haar vertolking van Scaramouche in We will rock you. Ze had nochtans stevige concurrentie van Deborah De Ridder en Marilou Mermans.

Maaike Cafmeyer kreeg in Domino dit voorjaar wel de lachers op haar hand met haar flamboyante vertolking als Anne, maar de prijs voor beste vrouwelijke bijrol moest ze laten aan Amaryllis Uitterlinden. Topper van de avond werd Lelies: dat werd uitgeroepen tot beste musical en nog vier andere nominaties verzilverde.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees