Guido Van Genechten maakt prentenboek over verhuis Kai-Mook

Guido Van Genechten maakt  prentenboek over verhuis Kai-Mook

Foto: vgd

Mol -

Schrijver en illustrator Guido Van Genechten uit Mol heeft een boek geschreven over de verhuizing van de beroemde olifant Kai-Mook naar Planckendael. Het is al het tweede boek over het beroemde olifantje.

Vorig jaar verscheen ‘Kai-Mook'. Het bleek een bestseller want in slechts enkele maanden tijd werden er maar liefst 8.000 exemplaren van het boekje verkocht. Het tweede prentenboek ‘Kai-Mook gaat verhuizen' zet de verhuis van het beroemde olifantje van de Antwerpse Zoo naar het dierenpark Planckendael centraal. Het verhaal is op maat van kleuters geschreven en ook heel herkenbaar.

‘Het boek gaat over de reden waarom Kai-Mook, zijn mama en zijn tante moeten verhuizen', zegt Guido Van Genechten. ‘De kleuters krijgen de vraag voorgeschoteld of het huis nu te klein is geworden of Kai-Mook te groot. Eén ding is echter wel zeker voor de kleuters die het boek lezen, de olifanten waren toe aan een nieuw verblijf. Een huis waarin Kai-Mook ongehinderd kan opgroeien.'

Wie het prentenboekje wil kopen kan dat vanaf nu in de boekhandel of in de zoo.

Guido Van Genechten werd internationaal bekend dankzij zijn eerste prentenboek Rikki. De prentenboeken van Guido Van Genechten worden verkocht in meer dan 30 landen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio