Filmpje toont hoe jongeman (19) vernederd en geslagen wordt

Filmpje toont hoe jongeman (19) vernederd en geslagen wordt

Foto: *

BERINGEN - Op internet is een filmpje opgedoken waarop te zien is hoe enkele jongeren uit Beringen een 19-jarige jongeman enkele rake slagen geven. Ze verplichtten het slachtoffer daarna ook om hun voeten te kussen. De burgemeester twijfelt aan de echtheid van het filmpje, maar de politie neemt de zaak toch ernstig.

In het filmpje wordt Ismail H., een 19-jarige jongen van Marokkaanse afkomst, in een steegje in Beringen hard aangepakt omdat hij - zogezegd - tien euro van één van de Turkse jongens gestolen had. Eén van de jongeren, die alles met zijn gsm filmde, gaf Ismail een rake klap in het gezicht. Daarna werd de jongeman gedwongen om op de knieën te gaan en de voeten van de andere jongens te kussen. De jongen, van wie hij de tien euro zou gestolen hebben, mocht hem op het einde ook nog een 'vrije slag' in het gezicht geven.

Het filmpje werd gistermiddag rond 15.30 uur vakkundig van internet verwijderd. Volgens Ismail H. zijn de feiten twee weken geleden gebeurd, maar hij durfde - naar eigen zeggen - niet naar de politie stappen.. 'Die jongens hebben me echt bedreigd en vallen me al heel lang lastig. Eerst hebben ze het filmpje aan alle jongeren uit de buurt getoond en nu schijnbaar ook op internet gezet', zegt hij.

Iemand die de video gezien had, bracht de politie intussen al op de hoogte. Zij nemen de zaak ernstig en willen Ismail H. vandaag verhoren. De burgemeester van Beringen twijfelt aan de echtheid van het filmpje omdat het slachtoffer opvallend vaak in de camera kijkt.

Ismail H. bracht gisteren zijn familie op de hoogte van het filmpje. Zijn vader betreurt het dat Ismail het hem niet eerder kwam vertellen.

'Ik wil dat hij klacht indient bij de politie. Hij had dat al eerder moeten doen, maar hij schaamt zich schijnbaar', aldus vader Abdel.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio