Nieuwe namen, nieuw podium en podiumindeling voor Pukkelpop

Wat na de ramp van vorig jaar overbleef van de Chateau-tent Foto: wim kempenaers (wkb)

HASSELT - Met de podiumindeling, 17 nieuwe namen en enkele wijzigingen en afgelastingen, weet iedereen nu stilaan waarheen hij of zij moet. De organisatie onthult met 'Castello' bovendien ook de opvolger van de vorig jaar vernielde Chateau-tent.

Met veel van de nieuwe namen hoopt Pukkelpop toekomstige toppers aan te kunnen bieden. Dat doet ze onder meer met de 'noise-pop/dance-punk' van Sleigh Bells of met de 'indierock' van The Walkmen.

Wie graag danst, kan terecht bij de 'mix van acid house en ruwe techno' van de Siberische Nina Kraviz. Liefhebbers van 'art rock' moeten dan weer bij The Joy Formidable zijn.

Er komen ook twee nieuwe Belgische namen op de affiche. Enerzijds is er The Bony King of Nowhere, voor de gelegenheid & Friends (o.a. met leden van Amatorski), anderzijds de 'rijzende belofte' Oscar & The Wolf.

Gewijzigd

Pukkelpop verliest grote naam Mark Ronson echter van de affiche. Ook Doctor P kiest deze zomer voor Amerika. De Belgen van Freaky Age verhuizen dan weer van zaterdag naar vrijdag.

'Castello'

Sinds vandaag is bovendien ook de podiumindeling van het festival bekend. Op de website kan je zien hoe de acht podia stilaan gevuld geraken.

Een van die acht podia is bovendien 'Castello'. Die komt in de plaats van de Chateau-tent, die bij de editie van vorig jaar verwoest werd. Het doel van Castello is om de lijn van de Chateau verder te zetten: garant staan voor vernieuwing en ontdekking. 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees