Bart De Wever: na de clownsneus, het Hitler-snorretje

SINT-KATELIJNE-WAVER/DILBEEK - Vorige week nog kreeg Bart De Wever in Antwerpen een clownsneus aangemeten, nu prijkt hij met een Hitler-snor op een verkiezingsaffiche in Sint-Katelijne-Waver. De lokale N-VA Katelijne & Waver hoopt alvast dat dit niet de teneur van de komende maanden wordt. Ook in Dilbeek werd een affiche van De Wever overplakt.

Wie de affiche besmeurde is niet bekend, maar de plaatselijke N-VA gaat ervan uit dat de vandalen de partij een slecht imago willen bezorgen. Naast de Hitler-snor staat er ook 'nazi' te lezen op de borden naast de Liersesteenweg.

Gaat de N-VA actie ondernemen? 'Het hoofdkwartier is ingelicht', vertelt ondervoorzitter Frank Geets aan Gazet van Antwerpen. 'Maar De Wever zelf wil niet te veel aandacht schenken aan zulke vandalenacties.' De partij besliste dan ook geen klacht in te dienen.

Dilbeek

Na Antwerpen en Sint-Katelijne-Waver is ook een affiche van het N-VA-kopstuk in Dilbeek overplakt. 'Ik kijk veel liever toe, laat de anderen het maar doen!', luidt de sticker op de affiche op de hoek van de Ninoofsesteenweg en de Spanjebergstraat. Ook hier is niet duidelijk wie de slogan aangebracht heeft.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S