Paramount-jubileum verenigt meer dan honderd filmsterren

Filmstudio Paramount heeft voor haar 100ste verjaardag al haar grootste sterren bijeengeroepen voor een foto. 116 acteurs en regisseurs, onder hen tientallen Oscarwinnaars, poseerden in de studio op een grote lichte trap.

Op de foto staan onder meerHarrison Ford, Glenn Close, Dustin Hoffman en Robert De Niro. Ernest Borgnine, inmiddels 95 en daarmee bijna zo oud als de filmstudio zelf, mag zitten, net zoals de nog zeven weken oudere Kirk Douglas. Ook Mickey Rooney, tachtig jaar geleden nog een kinderster en nu 91, kreeg een stoel. Met Morgan Freeman en Michael York zijn nog andere oudere heren van de partij, met Tom Cruise, Eddie Murphy en Sean Penn is ook de middelbare leeftijd vertegenwoordigd en met Leonardo DiCaprio en Shia LaBeouf ook jongeren. En ook Justin Bieber, net 18, staat erbij. 

Bij de dames is het aandeel jongeren nog groter met Megan Fox en Dakota Fanning bijvoorbeeld. Maar ook aan de grote actrices als Meryl Streep, Jane Fonda, Barbra Streisand en Demi Moore werd gedacht. Charlize Theron pronkt in het wit, Cameron Diaz in het zwart.

De regisseurs worden onder anderen door Steven Spielberg en Martin Scorsese vertegenwoordigd.

Verder staan ook Jack Nicholson, Ben Kingsley, Jamie Lee Curtis, John Travolta, Nick Nolte, Kevin Costner, William Shattner, Oliver Stone, Natalie Portman, Jerry Lewis, Shirley MacLaine en Richard Gere erop. Helemaal bovenaan op de hoogste drie treden staan George Clooney en Julianne Moore, Ryan O'Neal en Ali MacGraw en Robert Downey jr. en Jon Favreau.

De foto werd volgens Paramount begin dit jaar genomen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees