WAG-EK. Zweden vs Frankrijk, Engeland vs Oekraïne

WAG-EK. Zweden vs Frankrijk, Engeland vs Oekraïne

Foto: imageglobe

Wat ze bij de UEFA niet weten, is dat Sportwereld.be tegelijk met Euro 2012 het veel prestigieuzere 'EK van de WAG's' organiseert. De deelnemende landen zijn dezelfde en de poules werden op dezelfde manier ingedeeld. Maar in plaats van elf overbetaalde mannen, gooit elk land één schoonheid in de arena. Uw stem bepaalt welk land de match wint, wie doorstoot naar de finales en wie uiteindelijk de felbegeerde Europese beker omhoog mag steken.

Zweden behaalde al zes op zes in de groepsfase en vandaag mag niemand minder dan Helena Seger, de 41-jarige vrouw van Zlatan Ibrahimovic, het afmaken voor de Scandinaviërs. Zij neemt het op tegen Sidoni Biemont, de eega van de Fransman Adil Rami.

Engeland, puntenloos laatste in Groep D, speelt de partner van Theo Walcott, Melanie Slade, uit als allerlaatste troef. Is zij opgewassen tegen thuisspeelster Victoria Konoplianka, de vrouw van Yevgeny?

Gisteren moest Shakira met Spanje verrassend in het zand bijten tegen Kroatië en kon Ierland in schoonheid afscheid nemen tegen Italië. Bekijk de stand op onze overzichtspagina.

Corrigeer

Live uit Frankrijk

Vorige speeldag

Speeldag 3

GS W V G DS P
1 Italië 3 2 1 0 3/1 6
2 België 3 2 1 0 4/2 6
3 Ierland 3 1 1 1 2/4 4
4 Zweden 3 0 2 1 1/3 1