Celebs

Sergio Herman stelt 'Sergiology' voor in Antwerpen

Sergio Herman stelt 'Sergiology' voor in Antwerpen

Foto: pol de wilde - corelio

ANTWERPEN - De Nederlandse driesterrenchef Sergio Herman heeft in Antwerpen zijn nieuwste project voorgesteld: 'Sergiology'. Met een boek en een fototentoonstelling wil de chef van Oud Sluis een tip van de sluier oplichten over zijn creaties en inspiratiebronnen, over hoe gerechten in zijn restaurant op tafel komen en wat daaraan voorafgaat.

'Sergiology' is een 'gastronomisch kunstobjectboek'. Het is uitgegeven door de Belgische uitgeverij Minestrone en bevat naast tal van foto's ook getuigenissen die je via het meegeleverde audiotoestel in het Nederlands of Engels kan beluisteren. 

De foto's zijn van culinair fotograaf Tony Le Duc en portretfotograaf Stephan Vanfleteren. Het werk is geen kookboek - al bevat het wel meer dan vijftig recepten - maar moet een beeld schetsen van de mens Sergio Herman, zijn werk en inspiratiebronnen.

'Nieuwe weg ingeslagen'

'Sergiology gaat over alles wat mij gebracht heeft waar ik nu ben. Dat zijn mijn grote inspiratiebronnen zoals citrusvruchten en de zee, maar ook kunstenaars als Anton Corbijn en Luc Tuymans, ontwerpers als Studio Job en Piet Boon, collega-chefs als Rene Redzepi en Marco Pierre White en natuurlijk mijn vrouw Ellemieke', zegt Herman.

De Nederlander had het over een 'heel mooi en heel bijzonder' project en zei zeer trots te zijn op 'Sergiology'. 'Voor mij was het een nieuwe weg die ik ben ingeslagen.'

De fototentoonstelling in het Antwerpse Felixpakhuis, waar ook de voorstelling plaatsvond, is gratis te bezoeken tot 18 augustus. Van het boek worden 2.500 exemplaren gedrukt. Daarvan zijn er al 1.200 in voorverkoop de deur uit. Het kost 195 euro.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees