Fit & Gezond

Warmer en meestal droog

Warmer en meestal droog

Foto: GEERT VANDEN WIJNGAERT

Deze ochtend is het best nog wel zonnig en dat blijft het ook de hele dag in het westen van het land. Aan zee klimmen de maxima naar een kleine 20 graden. In het binnenland zal er meer bewolking binnenkomen en vooral in het oosten van het land zal daar regen uit vallen. Maxima op de hogere reliëfs rond 18 graden, 21 graden in het centrum en 22 in de Kempen. Er is nauwelijks wind.

Vanavond trekt het dicht. En tijdens de nacht blijft het nog droog. Zacht, rond 15 graden. De wind begint te draaien en zal uiteindelijk uit het zuiden komen.

Morgen gaat het er weer stevig aan toe. Eerst is het nog droog, maar rond de middag komt er een onweerszone binnen uit Frankrijk. Het kan dan lokaal hevig onweren, met veel regen, hagel, en rukwinden. Het wordt die dag ook drukkend warm, rond 23 graden.

Vrijdag meestal droog maar wel veel bewolking, zeker tijdens de namiddag. Alles zal wat afgekoeld zijn, met maxima rond 19 graden, en er staat die dag ook veel wind. Zaterdag en zondag verlopen ook meestal droog. Enkele buien zijn wel mogelijk, vooral later op zondag. De zon komt er geregeld aan te pas en we halen maxima rond 20 graden.

Hier toch nog even bij vertellen dat we nu de langste dagen van het jaar meemaken. De zon komt op rond 5.28 uur, het vroegste moment van het jaar. Vanaf donderdag beginnen de ochtenden weer - langzaam maar zeker - iets later.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees