Stormloop op De Stoel in het bos

1.000 Zonnen stuurt Thomas naar Kroatië

1.000 Zonnen stuurt Thomas naar Kroatië

Thomas Guns, in De Stoel, geflankeerd door 104 rivalen. Foto: pma

Ronse -

Maandagavond stond De Stoel van 1.000 Zonnen aan de Geuzentoren in Ronse. Meer dan 100 mensen kwamen langs maar Thomas Guns was de snelste. Hij kreeg twee tickets naar Kroatië.

Wie maandagavond naar 1000 Zonnen keek, zag dat de Stoel aan de Geuzentoren in het Muziekbos stond. Geen evidente plaats om snel naartoe te rijden, want de toren staat midden in het bos en is enkel te voet bereikbaar. Wanneer we twintig minuten na de uitzending aankomen, zien we de top van het bos bezaaid met kris kras door elkaar geparkeerde wagens. Een bromfiets ligt midden op de weg. Enkele 4 x4's reden tot in het bos via een slijkerig weggetje. Exact 104 mensen stonden rond de stoel waar winnaar Thomas Guns in zat te blinken van trots.

‘Mijn vader wou de tv op Canvas zetten, maar ik protesteerde', vertelt hij. ‘Ik wil De Stoel zien, de afsluiter van het programma waar elke dag een reis wordt weggegeven. Die staat toch nooit in onze buurt lachte hij, maar ik mocht blijven kijken. We stelden al een plan op voor het geval de stoel ooit een keer in Ronse of Maarkedal zou staan. Hij moet de auto voorrijden, en ik neem het voorwerp mee. Nog geen vijf minuten later zien we het beeld van de Geuzentoren. Ongelooflijk toeval. Mijn vader spurtte naar buiten, ik grabbelde een magazine mee. We wonen een kleine kilometer van de Geuzentoren. In de Rijkswachtdreef zagen we een meisje lopen met een boekje in de hand. Mijn vader zette me af aan het begin van de bosweg en ik liep de laatste meters. Ik zag dat er nog iemand een 100-tal meter achter mij aan liep, ik mocht dus niet verzwakken. Gelukkig haalde ik het.'

Toen de meeste mensen gearriveerd waren, werden de opnames gemaakt die je gisterenavond kon zien. Thomas mocht in de stoel gaan zitten met de andere deelnemers achter zich en de enveloppe openen. Twee vliegtuigtickets voor Dubrovnik Kroatië kwamen tevoorschijn. Wat ik met de prijs ga doen? ‘Mijn moeder wil al heel lang naar Kroatië, dus schenk ik de twee tickets aan mijn ouders.' Vader Herman glunderde.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio