Jaar cel voor overval na knuffel in centrum Kortrijk

Kortrijk -

De Algerijn Mehdi El L. uit Kortrijk kreeg op de rechtbank een gevangenisstraf van een jaar, waarvan de helft effectief, voor een diefstal na een groepsknuffel.

Op 26 februari beroofde hij samen met drie kompanen een man in het centrum van Kortrijk. Het viertal deed alsof ze de man kenden, gaven hem een groepsknuffel en gingen er vandoor met zijn portefeuille. Het slachtoffer achtervolgde hen en zag hoe ze wat verderop de buit verdeelden. Toen hij zijn portefeuille wou terugnemen, kreeg hij enkele raken slagen.

Op 14 april stal EL L. samen met een andere vriend ook een handtas uit een geparkeerde wagen. Na een korte achtervolging kon het duo geklist worden.

Foute dagvaarding

El L. kwam niet opdagen op de rechtbank en werd bij verstek veroordeeld. Er hing zijn kompaan, die zijn betrokkenheid ontkende, een straf van 18maanden boven het hoofd. De rechter sprak die echter niet uit omdat de man foutief werd gedagvaard. De kans is klein dat hij zijn straf zal ontlopen, het parket zal hem vermoedelijk opnieuw dagvaarden.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio