ArcelorMittal schrapt op valreep 62 jobstudenten

ArcelorMittal schrapt op  valreep 62 jobstudenten

Geen plaats voor jobstudenten in de ‘koude fase'. Foto: fvv

gent -

Amper anderhalve week voor het begin van de zomervakantie hebben 62 studenten het bericht gekregen dat hun vakantiejob bij ArcelorMittal niet doorgaat, ondanks het contract dat ze hebben ondertekend. ‘De bestellingen voor het derde kwartaal zien er niet goed uit', klinkt het bij de staalreus.

62 studenten zien hun vakantieplannen voor deze zomer serieus door elkaar gehaspeld. Enkele maanden geleden tekenden ze een contract bij Randstad om deze zomer aan de slag te gaan bij Arcelor Mittal. Maar deze week werd dat plots geannuleerd wegens ‘dringende redenen'.

‘Tijdens het derde kwartaal, dat loopt van juli tot augustus, zullen we ruim tien procent minder produceren', zegt Jan Cornelis van ArcelorMittal. ‘Daardoor blijft een deel van ons personeel dat actief is in ‘de koude fase' thuis via het systeem van economische werkloosheid. Het zou te zot zijn dat we jobstudenten aan het werk zetten, terwijl we onze eigen mensen thuis zijn.'

Cornelis begrijp dat het een vervelende situatie is. ‘Natuurlijk is het ambetant voor die studenten dat we hen nu afbellen. Maar we hebben nu pas een duidelijk zicht op de bestellingen voor het derde kwartaal. Eerder konden we hen niet afbellen omdat de kans bestond dat er alsnog enkele grote bestellingen zouden binnenkomen, waardoor we hen toch nodig hadden.'

Slechts een deel van de fabriek heeft last van het productieverlies, want in de ‘warme fase' wordt er wel zo goed als normaal gewerkt. ‘Vooral daar zullen er in totaal zo'n honderd jobstudenten actief zijn deze zomer', aldus Cornelis.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio