Nieuwe praktijklokalen voor Hasseltse Hotelschool

Nieuwe praktijklokalen voor Hasseltse Hotelschool

Naast de komst van de nieuwbouw kregen de leerlingen ook nieuw materiaal om mee aan de slag te gaan. Foto: kvds

Hasselt -

De afdelingen Bakkerij, Slagerij en de Winkel van de Hotelschool in Hasselt zullen voortaan onder een dak samengebracht worden.

De Hotelschool in de Elfde Liniestraat beschikt namelijk over een volledige nieuwbouw. 'Toen de nieuwe Slagerij in 2004 in gebruik werd genomen, was dit slechts het eerste luik van het totale concept waarin de opleidingen Bakkerij en Slagerij een aaneensluitend geheel zouden vormen', zegt Marie-Thérèse Boyen, directrice van de Hotelschool. 'Ook de Winkel, het verkooppunt van de geproduceerde goederen, krijgt een plaats in de nieuwbouw.'

De afdeling Bakkerij in de nieuwbouw bestaat uit zes lokalen met een broodbakkerij, banketbakkerij, chocoladebewerking en een confiserie. In ieder praktijklokaal is er ook een theorieruimte waar leerlingen plaats kunnen nemen om notities te maken. Er komt ook een nieuwe bakkersoven naast de drie bestaande ovens.
De Winkel is voor het externe cliënteel toegankelijk vanuit de Vildersstraat en levert dus de afgewerkte producten van de studenten. De integratie van het verkooppunt elimineert op deze manier het transport van producten tussen de onderlinge gebouwen. In totaal gaat het om een investering van ongeveer 2 miljoen euro.

‘Door deze afdelingen aan elkaar te laten aansluiten, kunnen we een ideale start nemen voor het nieuwe schooljaar 2012-2013. De afdeling Bakkerij zal naast de bestaande vierjarige opleidingen in het Beroeps Secundair Onderwijs (BSO) ook van start gaan met een opleiding in het Technisch Secundair Onderwijs (TSO) vanaf het derde leerjaar. Dit is vooral op vraag van de mensen in de sector.' Momenteel telt de afdeling Bakkerij ongeveer 130 leerlingen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio