TennisHET NIEUWSBLAD CRITERIUM' -

Olympos Wervik verwelkomt meer dan kwart meer spelers

Olympos Wervik verwelkomt  meer dan kwart meer spelers

Tornooileider Ronny Vantomme (links) samen met enkele spelers/speelsters die deelnamen aan het tornooi op Olympos.

Wervik -

Olympos Wervik blikt tevreden terug op zijn net afgelopen enkeltornooi van Het Nieuwsblad Criterium. ‘In tegenstelling tot de algemene tendens gingen wij er met ongeveer 40 inschrijvingen sterk op vooruit’, zegt tornooileider Dries Verhaeghe.

Dries Verhaeghe beleefde de afgelopen weken zijn vuurdoop als tornooileider. ‘Een groot woord dat zeker de lading niet dekt’, lacht de net 28 jaar geworden Wervikzaan. ‘De jongste jaren regelde Ronny Vantomme altijd het verkeer op onze tornooien, maar omdat hij op bepaalde dagen weerhouden was voor zijn werk, werd ik samen met Luc Vanallemeersch aangesproken om er over te waken dat alles vlekkeloos verliep. Ronny zorgde wel voor het voorbereidende werk, zodat wij er slechts moesten op toezien dat zijn programma gerespecteerd werd. Alle wedstrijden werden op tijd afgehandeld, ook omdat we gespaard bleven van fikse buien. Met vijf binnenterreinen kunnen we uiteraard tegen een stootje, maar tennis spelen we in de zomer toch liever in de buitenlucht.’

‘Met 170 inschrijvingen zijn wij best tevreden, want dat zijn er liefst veertig meer dan vorig jaar’, zegt Dries Verhaeghe. ‘Nochtans hoor je bijna overal over een terugloop. Voor onze grote sprong voorwaarts heb ik niet meteen een verklaring. Omdat ons tornooi in de examens valt, bleven veel jongeren weg. Hun afwezigheid werd echter ruimschoots gecompenseerd door de toename van het aantal deelnemers in de populaire reeksen vanaf H3 en D3. Ook onze eigen leden deden het bijzonder goed. Wij stimuleren ze om mee te doen door het inschrijvinggeld voor de eigen leden goedkoper te maken. Ik had zelf ook graag meegedaan bij Mannen 2, maar zelf spelen en de boel dirigeren was toch van het goede teveel.’ (fvm)

Corrigeer