Lorepad geopend in zorgboerderij Hoge Dries

Lorepad geopend in zorgboerderij Hoge Dries

Lore Cielen (links boven) leidt kleuters rond in de boerderij. Foto: if

Koninksem -

In zorgboerderij Hoge Dries in Koninksem werd het Lorepad geopend.

Op acht plaatsen in en rond de stallingen werden educatieve borden geplaatst, zodat de rondleidingen kunnen gegeven worden door bewoonster Lore Cielen. Zij heeft een structuur nodig die haar tijdens de tocht door de boerderij helpt om haar verhaal vast te houden. De borden zijn daarbij een goede steun. Ze kosten ongeveer 5.500 euro en worden gesponsord door de stad Tongeren.

Hoge Dries is een initiatief van de vzw Tevona, een koepel van Limburgse instellingen voor volwassenen met een mentale beperking. De hoeve werd enkele jaren geleden erkend als Kijkboerderij, een initiatief van Landelijke Gilden. Kleuters, leerlingen van het bijzonder lager onderwijs en van de eerste en tweede graad van het lager onderwijs worden er in contact gebracht met landbouw. De boerderij wordt uitgebaat door de bewoners van Hoogveld en Op De Dries, twee aangrenzende woningen waar volwassenen met een verstandelijke handicap onder begeleiding verblijven.

Hele dag actief

In Op De Dries wonen senioren die rustig kunnen genieten van hun oude dag, maar die op de boerderij nog geregeld een handje toesteken. De bewoners van Hoogveld zijn de hele dag actief en worden ingeschakeld in de boerderij, het huishouden of het winkeltje. Daar worden niet alleen boerderijproducten verkocht, maar ook streekproducten en decoratieve objecten die worden gemaakt door bewoners van andere instellingen van Tevona.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio