Aansluiting aan kookfornuis lekt

Schooltje even ontruimd voor gasgeur

De brandweer was snel ter plaatse, de kinderen bleven op veilige afstand op de speelplaats. Foto: hva

Bornem -

Een gasgeur op de speelplaats zette de Sint-Bernardusschool eventjes op stelten. Een lekkende gasfles bij de buren was de oorzaak.

Aan het einde van de middagspeeltijd merkten enkele kinderen van de lagere school gisteren een gasgeur op in het voorste deel van de speelplaats. ‘We hebben toen meteen de brandweer gebeld', zegt directeur Wim Piqueur. ‘Die waren heel snel ter plaatse'.

Een stuk van de Sint-Amandsesteenweg werd tijdelijk omgeleid. Na een inspectie van de school, werd duidelijk dat de geur niet van binnen het gebouw kwam. ‘Binnen was de geur veel minder erg. Even was er sprake om alle kinderen preventief te evacueren naar de nabijgelegen school Het Hinkelpad, maar al snel bleek dat niet nodig', gaat Wim Piqueur verder. Voor de veiligheid vroeg de brandweer wel om de kinderen tijdelijk te laten spelen op de achterste speelplaats, waar er geen gasgeur hing.

‘De gasgeur was afkomstig van een kookfornuis bij de buren. Uit de aansluiting van de gasfles lekte gas', legt brandweercommandant van Bornem Kris Engels uit. De bewoners van het huis waren thuis, maar zij hadden niets geroken omdat het gas slechts geleidelijk ontsnapte. ‘Als de kinderen de geur niet opgemerkt hadden, was het potentieel gevaarlijk geweest voor de bewoners. Maar gelukkig is het zover niet gekomen', zegt Engels.

De kinderen zelf zijn nooit in gevaar geweest. ‘Zij vonden het zelfs een beetje leuk', zegt directeur Piqueur. ‘De kinderen van de lagere school waren blij dat ze door deze omstandigheden eindelijk eens de kans kregen om op de nieuwe speeltuigen van de kleuterschool op de achterste speelplaats te spelen'.

Door deze evacuatie kon de school haar evacuatieplan in de praktijk testen. ‘Wij zijn heel tevreden dat alles zo vlot is verlopen', vertelt Piqueur. ‘De brandweer was meteen verwittigd en de school werd vlot ontruimd'. Na een uurtje mochten de kinderen weer naar de klas en werd de Sint-Amandsesteenweg weer opengesteld voor het verkeer.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio