Man die bedevaarders aanreed voorwaardelijk vrijgelaten

Man die bedevaarders aanreed voorwaardelijk vrijgelaten

Carl Vereecke uit Kortrijk overleefde de aanrijding niet. Foto: sbr

Oudenaarde/Kortrijk -

Stefaan D.S.(40), de bestuurder die in de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18mei in de Oudenaardse deelgemeente Mater twee bedevaarders van de weg maaide, is vrij onder strikte voorwaarden. Dat heeft de raadkamer in Oudenaarde gisteren beslist.

Op de N8 maaide hij de boezemvrienden Karl Vereecke(53) uit Kortrijk en Derry Lamsens(54) uit Moorslede van de weg. Beiden waren vanuit Moorslede vertrokken voor een bedevaartstocht naar Halle. Karl Vereecke overleed ter plaatse aan zijn verwondingen en Derry Lamsens werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

Stefaan D.S. reed gewoon door en stapte enkele uren later naar de politie met het verhaal dat zijn auto, een Hyundai, gestolen was. Toen hij een maand geleden een eerste keer voor de raadkamer verscheen, verklaarde D.S. dat hij een totale black-out heeft en dat hij zich niets meer van het ongeval herinnert.

‘En dat is ook vandaag nog zo', benadrukt zijn advocaat Hélène Claeys. ‘De maand in de gevangenis was voor cliënt ook een zeer moeilijke periode. Hij is een wrak en hij is heel erg bezig met het leed dat hij veroorzaakt heeft. Hij kan het niet vatten dat hij iemand heeft doodgereden. Verdere psychologische begeleiding zal sowieso noodzakelijk zijn.'

Stefaan D.S. wordt beschuldigd van vluchtmisdrijf, onopzettelijke doding en toebrengen van onopzettelijke slagen en verwondingen. Onder welke voorwaarden hij is vrijgelaten, was gisteren niet bekend.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio