Project Wolf geeft workshops voor jongeren

Project Wolf geeft workshops voor jongeren

Project Wolf is er voor en door jongeren. Foto: vdd

Mechelen -

Vanaf deze zomer zet de stad Mechelen zwaar in op project Wolf, een platform waar jongeren in workshops tekst, radio, video en film leren maken.

Alle creaties zullen een plaatsje krijgen op een nieuwe jongerenwebsite. Project Wolf is een initiatief van de dienst Jeugd en maakt deel uit van het internationale project Villa Crossmedia. ‘Met Project Wolf lanceren we een vernieuwend mediaplatform voor en door de Mechelse jongeren. Het unieke concept daagt hen uit om zelf media te maken en ze krijgen daarvoor een professioneel uitgeruste studio en redactieruimte ter beschikking. Jongeren tussen 16 en 30jaar kunnen hier hun ei kwijt, experimenteren met media en skills verwerven via workshops. Ze boksen alles zelf in elkaar: programma's, lay-out, techniek, presentatie, muziekkeuze, jingles, website, noem maar op', zegt schepen van Jeugd Caroline Gennez (SP.A).

De komende maanden start het medialab in Doema in de Oude Brusselsestraat. In december verhuist het naar het gerenoveerde gebouw in de Hanswijkstraat32. Deze straat vormt vanaf dan het kloppend hart van jeugdinitiatieven. Ook H30 en de jeugddienst vestigen zich hier dit najaar. De radiostudio zal een glazen vitrine krijgen, zodat de voorbijgangers kunnen zien hoe de jongeren radio maken.

Deze zomer zal project Wolf ook naar de festivals trekken. Zo zijn ze o.a. te zien op het Ottertrotterfestival en Maanrock. Op 22 juni gaat de nieuwe website www.projectwolf.be online.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio