Stap 4-erfgenamen als FOCUS8720 naar kiezer

Dan toch uitdager voor meerderheid in Dentergem

Foto: Edith Van Wuytswinkel

DENTERGEM -

Er komen dan toch verkiezingen in Dentergem. Geruchten als zou er in oktober geen tweede partij opkomen, werden gisteren de kop ingedrukt. De erfgenamen van Stap4 richtten FOCUS8720 op.

Het zag er lang naar uit dat Eendracht, de partij van burgemeester Koen Degroote, als enige een lijst zou indienen voor de verkiezingen van 14oktober. De enige oppositiepartij Stap4 is al zes jaar verscheurd door een interne ruzie, nadat ze in 2006 één zetel verloren.

Een drietal Stap4-leden kwamen zes jaar lang niet naar de gemeenteraad. De vier overige Stap4-gemeenteraadsleden (Frans Bearelle, Tony Vandemaele, Marianne Verbauwhede en Luc Vercaemer) konden dit niet waarderen.

Voor de komende verkiezingen trekt het viertal met een nieuwe, onafhankelijke groep naar de kiezer: FOCUS8720. De naam is uit te spreken als focuszevenentachtigtwintig. De groep wil focussen op de volledige gemeente, die postcode 8720 draagt.

Meerderheid breken

‘We zullen niet uitpakken met programmapunten, maar met aandachtspunten. Want programmapunten moeten uitgevoerd worden en we hebben nu niet die ambitie om meteen met de meerderheid van de stemmen te gaan lopen', zegt Tony Vandemaele. ‘Het zou wat overenthousiast zijn om te denken dat we de meerderheid kunnen breken. Al is het finale oordeel natuurlijk aan de kiezer. We vragen alvast aandacht voor openheid en samenwerking. Daar ontbreekt het momenteel aan in Dentergem.'

FOCUS8720 heeft naar eigen zeggen al veel mensen geïnteresseerd gevonden om de negentien plaatsen op de lijst te vullen, ook veel jongeren. Die beloofden volgens Vandemaele alvast om de groep niet in de steek te laten na de verkiezingen. Binnenkort maakt FOCUS8720 zijn zogenaamde aandachtspunten en alle namen op de lijst bekend. Ze roepen alvast elke inwoner op om tips voor hun programma door te mailen naar focus8720@gmail.com.

Sinterklaas

Burgemeester Koen Degroote is niet verrast over dit nieuwe initiatief. ‘Ik heb nooit geloofd dat er maar één lijst zou opkomen. Sinterklaas komt pas in december, hé, niet in oktober', zegt hij ‘Het is uiteindelijk de kiezer die zal beslissen, maar ik denk dat we de voorbije jaren goed gewerkt hebben.'

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio