Sep Vanmarcke wil twijfels bannen in aanloop van BK

Sep Vanmarcke wil twijfels bannen in aanloop van BK

Foto: gia

De 65ste editie van Halle-Ingooigem geeft het peloton vandaag de laatste kans om de spieren te warmen voor de nationale titelstrijd van zondag in Geel. Uittredend kampioen Philippe Gilbert en Tom Boonen zijn er niet bij, een handjevol andere kandidaten voor de driekleur wél. Sep Vanmarcke is er nog niet uit of hij daarbij hoort.

Philippe Gilbert leverde zijn kampioenentrui al in bij zijn vriend-burgemeester van Châtel, het eindpunt van de Dauphiné Libéré. Het leek hem wat ingewikkeld om vandaag, zoals zijn teamgenoot Greg Van Avermaet, in een soort nationale selectie te starten in Halle-Ingooigem.

Omega Pharma-Quick Step stuurt wel een delegatie, maar dan zonder Tom Boonen, één van de grote favorieten voor Geel. Desondanks blijft Halle-Ingooigem deze namiddag probleemloos overeind als een generale repetitie richting BK.

Eén van de renners voor wie de wedstrijd écht een test wordt, is Sep Vanmarcke, de man die Tom Boonen het nakijken gaf in de Omloop Het Nieuwsblad, de eerste wedstrijd van het seizoen op vaderlandse bodem. Lang geleden weliswaar. Bovendien kreeg de opgeschoten Waregemnaar (23) het de jongste weken niet onder de markt met zijn gezondheid. Maagproblemen dwongen hem begin deze maand tot opgave in de Dauphiné.

‘Het ging echt niet goed met mij', zuchtte hij gisteren, na zijn rentree in Ruddervoorde. ‘Pas tijdens het weekeinde begon het te beteren. In Ruddervoorde liep het in het begin ook van geen kanten, maar naarmate de wedstrijd vorderde, voelde ik me steeds beter worden. Ik hoop dat ik dat in Ingooigem ook kan zeggen.'

Vanmarcke rijdt er mee in een selectie van Belgische profs, voor de gelegenheid samengebracht in een ploeg. ‘Ik denk toch dat het ieder voor zich zal zijn', grinnikt hij. ‘Nu, het maakt ook niet zo veel uit. Ik zou vooral graag de twijfel bannen die er onvermijdelijk in is geslopen. Kom ik Halle-Ingooigem goed door, dan mag ik misschien ook eens aan het BK denken.'

Corrigeer