Tweede brand in Brielschuur kon geblust worden

FOTO. Pyromaan vernietigt cafetaria Brielmeersen

De Laakmeershoeve, de cafetaria van De Brielmeersen, is tijdens de nacht van maandag op dinsdag compleet uitgebrand. Er zijn duidelijke tekenen van kwaad opzet, en de gelijkenis met vorige branden in horecazaken is frappant: maandagnacht om 3 uur.

De Deinse brandweer werd dinsdagochtend opgeroepen voor een brandje in een keuken van het RVT Ten Bosse. Nauwelijks geblust, rinkelde de telefoon opnieuw voor een ‘bosbrand' op recreatiedomein De Brielmeersen. Bij aankomst wist de brandweer meteen beter: de Laakmeershoeve brandde als een toorts en viel niet meer te redden. Een tweede brandhaard, in de naastliggende Brielschuur, kon op tijd worden gedoofd. Eén van de vijf aquaria sprong wel kapot. Parkbeheerder Adelin Haelvoet: ‘Het was duidelijk de bedoeling om ook dit gebouw plat te leggen. We vonden drie brandhaarden.'

Tijdens een persconferentie zei burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) dit: ‘De Brielmeersen zijn de groene long van de stad en de Laakmeershoeve is het kloppende hart van die Brielmeersen. De verslagenheid onder ons personeel en bij het stadsbestuur is groot. Maar ik zeg er meteen bij: wij zijn niet verslagen. We zullen er alles aan doen opdat de Brielmeersen zo snel en zo normaal als mogelijk worden uitgebaat. De speeltuin is intact, schoolreizen en klasuitstappen moeten niet geannuleerd worden. Wij zijn van plan om een noodcafetaria in te richten, wellicht in de Brielschuur.'

De Laakmeershoeve was door de stad net voor de tweede keer, voor negen jaar in concessie gegeven aan een koppel. Voor hen is de brand een mokerslag.

De brandweer bluste gistermorgen nog na en ruimde nadien ook op. Intussen stroomden de kijkers toe en klonken de commentaren: 't is een wrede wereld! Wat voor ziekelijke geest zit hier achter?

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio