300 muzikanten tijdens Zomerklanken

Malle -

Op 23 en 24juni staat Malle volledig in het teken van muziek en zang. Het evenement werd voor een keer omgedoopt tot Zomerklanken.

In Malle vindt al jaren tijdens het laatste weekend van juni de internationale koorhappening ‘Festimalle' plaats. Dit is één van de grootste festivals in Vlaanderen voor amateurkoren. Deze internationale koorhappening is dit jaar aan zijn twintigste editie toe. Omdat het dit jaar een jubileumeditie is, heeft het organisatiecomité er een speciaal programma van gemaakt. Zelfs de naam Festimalle werd voor de gelegenheid omgetoverd in ‘Zomerklanken'.

‘Heel bijzonder dit jaar is dat de organisatie erin slaagde om een unieke samenwerking tot stand te brengen tussen de zangkoren en muziekmaatschappijen van Malle', zegt communicatieambtenaar Brenda Rossiers.

Op zaterdag 23juni zullen meer dan honderd muzikanten en een tweehonderdtal koorleden een gevarieerd programma van liederen en muziekstukken brengen. Zes Malse zangkoren en drie muziekmaatschappijen van de gemeente slaan de handen in elkaar om samen muziek te brengen zoals onder andere de Carmina Burana, gekende filmmuziek en het finalelied van de Europese verbroederingshymne.

Tien koren

Het muzikale feest vindt plaats bij Catering Rents, Lierselei 175. Inkom bedraagt 8euro in voorverkoop en 10euro ter plaatse. Op zondagmiddag 24juni zal vanaf 14uur het vervolg van het programma plaatsvinden in het natuurkader van het Domein de Renesse. In totaal tien koren uit de provincie Antwerpen en Nederland zullen dan een gevarieerd programma brengen. De toegang op zondag is gratis.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio