Standard strijdt met Parma om Perbet

Standard strijdt met Parma om Perbet

Foto: BELGA

Standard stelde met de Israëli Dudu Biton zijn eerste spits voor, maar omdat Tchite wellicht nog vertrekt zoeken de Rouches nog offensieve versterking.

‘We hebben een akkoord met verschillende spelers, maar we moeten wachten op hun clubs om dossiers af te ronden', aldus sportief directeur Jean-François de Sart. ‘Jérémy Perbet zou wel een goed duo kunnen vormen met Biton.'

Topschutter Perbet traint alleszins niet meer mee met zijn club Bergen. Parma trekt ook aan zijn mouw, maar de vraagprijs van 2,5miljoen euro is voorlopig te hoog. Zowel Standard als Parma zouden wel nog een inspanning willen leveren. Volgens Zweedse bronnen hebben de Luikenaars ook nog altijd spits Mathias Ranégie van Malmö in het vizier.

Het broeit trouwens op Sclessin, want binnenkort wil Standard ook bieden op de Franse jeugdinternational en linkerflank Frédéric Bulot (21) van Caen dat wel 2miljoen vraagt.

Legear en Gerets

Voor zijn ontslag had algemeen directeur Pierre François trouwens ook grote plannen. François vertelde gisteren aan Le Soir dat hij goeie contacten had, maar die niet kon finaliseren. ‘Via twee personen liet Jonathan Legear me weten dat hij van Terek Grozny terug wilde keren naar Standard en zelfs financieel wilde inleveren, maar de voorzitter vond hem niet passen in ons project', stelde François. ‘Tijdens de zoektocht naar een nieuwe coach had ik ook contact met Eric Gerets. Eric herhaalde dat hij ooit wil eindigen in Luik, maar dat hij nu zijn contract wilde respecteren bij Marokko.'

Gerets won overigens een oefeninterland met Marokko tegen Saudi-Arabië met 2-0.

Corrigeer