België telt 770 superrijken

België telt 770 superrijken

Albert Frère, de rijkste Belg. Foto: BELGA

Het aantal miljonairs in de wereld zit ondanks de economische crisis op recordniveau, meldde het gespecialiseerde studiebureau Capgemini in zijn jaarlijkse rapport over de welvaart in de wereld. Capgemini telt 11 miljoen dollarmiljonairs. Dat zijn mensen die meer dan een miljoen dollar aan bezittingen hebben, hun eerste woning niet ingerekend.

In België leven er zo 77.000 dollarmiljonairs. Daarvan zijn er 770 superrijken, met een vermogen van meer dan 30 miljoen dollar. Het voorbije jaar zijn er 1,7 procent bij gekomen. De vorige jaren lag de groei net onder de tien procent. Vooral de wisselvallige beurs speelde hen parten, want hun woningbestand steeg nog. De allerrijkste Belg is nog altijd Albert Frère.

Wereldwijd ziet Capgemini weliswaar meer rijken, maar hun bezittingen verminderden in waarde, ook al door de vermindering in waarde van financiële bezittingen. Enkel de superrijken van het Midden-Oosten zagen hun welvaart nog aangroeien.

Opvallend is voorts dat Azië met 3,37 miljoen dollarmiljonairs voor het eerst het Noord-Amerikaanse continent (3,35 miljoen dollarmiljonairs) is voorbijgestoken als werelddeel met de meeste rijken. De Amerikaanse dollarmiljonairs vertegenwoordigen met 11.400 miljard dollar wel nog altijd een groter vermogen dan de Aziatische (10.700 miljard dollar).

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees