Dr. Oetker draait meer dan 10 miljard omzet

Dr. Oetker draait meer  dan 10 miljard omzet

Oetker haalt verrassend de meeste winst uit scheepvaart. Foto: IMAGEGLOBE

De Duitse groep Dr. Oetker heeft voor het eerst in zijn 120-jarige geschiedenis meer dan 10 miljard euro omzet gedraaid. In 2011 bedroeg de omzet 5,9 procent meer dan het jaar ervoor. ‘Een bevredigend resultaat’, zei CEO Richard Oetker bij de voorstelling van de jaarresultaten.

De meeste winst haalt het bedrijf echter niet uit pudding en diepvriespizza’s, maar uit scheepvaart. De rederij Hamburg Süd was goed voor ongeveer de helft van de jaaromzet, namelijk 4,8 miljard euro.

De voedingsdivisie - de bekendste dankzij de diepvriespizza’s, bakpoeder, cakemix, pudding en yoghurt - was vorig jaar goed voor 2,3 miljard euro omzet.

Via Bankhuis Lampe houdt de Oetker-familie zich ook bezig met bankieren. De bank met hoofdzetel in Bielefeld richt zich op kmo’s, gefortuneerde particulieren en institutionele investeerders. Bankhuis Lampe genereerde in 2011 een omzet van 3 miljard euro.

Daarnaast is Dr. Oetker ook nog actief in de sector van de dranken, luxehotels en chemische industrie.

Tot slot houdt Dr. Oetker zich bezig met de uitbating van luxehotels en met activiteiten in de chemische industrie. Oetker bezit ook een belang van 25,8 in de Douglas Group (parfumerieën, Thalia boek, Christian sieraden, mode-en zoetwaren).

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees