Allochtone kandidaat SP.A-Groen stapt over naar CD&V

En staat nu (tweede van links) op de CD&V-lijst van Veli Yüksel. Foto: if

GENT -

De 35-jarige Abderrazak El-Omari komt op voor de gemeenteraadsverkiezingen op de elfde plaats op de CD&V-lijst in Gent. Niets ongewoons, ware het niet dat hij enige maanden geleden al werd voorgesteld als kandidaat op de SP.A-Groen-lijst. Daar had hij plaats 39.

Abderrazak El-Omari zegt dat er toen alleen een voorakkoord was. ‘Er was geen overeenkomst over de voorwaarden die ik had gesteld om op te komen', zegt hij. Over die voorwaarden wil hij niets kwijt.

Daarop stapte hij midden april naar Veli Yüksel, die niet lang daarvoor als lijsttrekker van de CD&V-lijst in Gent was aangewezen. Op die lijst neemt hij de elfde plaats in. ‘Ik ben heel overtuigd van de samenwerking met de CD&V. Inhoudelijk zitten we op dezelfde lijn en ik kan ermee naar mijn achterban, de Maghrebijnse gemeenschap en breder de moslimgemeenschap', zegt hij.

Abderrazak El-Omari is jurist. Met de allochtone vereniging Divers en Actief zet hij zich al jaren in voor de belangen van allochtonen. Hij werkt nog tot eind deze maand bij de socialistische mutualiteiten, daarna gaat hij in de privé-sector werken.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio