Deutschland über alles

Deutschland  über alles

Foto: photonews

De eerste ronde van het EK heeft zijn tol geëist. Schaduwfavoriet Rusland werd met zijn oude team verrassend gewipt door de nog oudere Grieken, een defensieve mazzelploeg wiens kaarsje hopelijk is opgebrand. Polen kon niet verhullen dat geen land lager op de FIFA-ranking stond en ook Oekraïne onderging het lot der gastlanden. Oranje bewees het gelijk van alle doemdenkers vooraf, maar met Sneijder en de Kroaat Modric zijn we wel de twee heerlijkste passeurs armer.

Het grootste ego van het EK pakte jammer genoeg ook zijn koffers, Zijne Heer Zlatan Ibrahimovic.

Wat rest er nog? En wie excelleerde? Spanje niet. Meer nog, de titelverdediger ontsnapte ternauwernood aan de eliminatie tegen een uitgekookt Kroatië en is nog niet de rode armada die twee en vier jaar geleden iedereen zoek kon tikken. Het ontbreken van Villa en de existentiële crisis waarin Torres zich bevindt, is link. Silva en Iniesta hebben de sleutel in handen om Spanje de legende in te schieten.

Hun buren hebben nog te bewijzen dat Team Ronaldo geen eendagsvlieg is en ook Frankrijk is niet meer dan degelijk. Tsjechië profiteerde van de zwakte in de groepA.

Italië daarentegen staat ondanks alle stampij die Balotelli en Cassano al veroorzaakten, sterk op zijn poten en de verrassend degelijke Engelsen hebben met Rooney een te benijden troef achter de hand.

De te kloppen ploeg is niettemin Duitsland, het enige team dat met het maximum van de punten doorstootte. Met een dosis geluk –tegen Portugal– maar toch vooral met een teamgeest waar de opponenten een puntje aan kunnen zuigen. De Mannschaft maakt indruk. Te vroeg naar hun doen eigenlijk.

Corrigeer

Live uit Frankrijk

Vorige speeldag

Speeldag 3

GS W V G DS P
1 Italië 3 2 1 0 3/1 6
2 België 3 2 1 0 4/2 6
3 Ierland 3 1 1 1 2/4 4
4 Zweden 3 0 2 1 1/3 1