Microsoft onthult iPad-concurrent

Microsoft heeft maandagnacht in Los Angeles zijn nieuwe tablet 'Surface' voorgesteld. Daarmee gaat Microsoft voluit de concurrentie met de Apple iPad aan.

Op een ietwat geheimzinnig evenement in Los Angeles onthulde Microsoft twee tablets: een 'reguliere' slanke versie (676 gram) met een 10,6 inch scherm en een wat dikkere 'Surface Pro' (903 gram) met Intel-chips. Die variant, met krachtigere processor en hogedefinitiescherm, mikt vooral op de zakelijke gebruiker, terwijl de slanke versie de gewone consument moet verleiden.

In tegenstelling tot bij de iPad, zit in de hoes van de Surface een lichtgewicht toetsenbord verwerkt.. Met een ingebouwde steun kunnen de toestellen rechtop blijven staan. Microsoft benadrukt de toetsenbordmogelijkheden van deze tablets, en maakt duidelijk dat het om hybride toestellen gaat die kunnen ingezet worden als tablet en als laptop.

De tablets zullen verkrijgbaar zijn zodra het besturingssysteem Windows 8 later dit jaar op de markt komt. De zakelijke Surface wordt uitgerust met Windows 8 Pro (en met een opslagcapaciteit van 64 of 128 GB), terwijl op de andere versie van de Surface het afgeslankte Windows RT draait - daar kan je kiezen tussen 32 of 64 GB opslagruimte. 

Een exacte lanceringsdatum is nog niet bekend. Ook over de prijs gaf Microsoft geen details.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees