Roularta kampt met tegenvallende reclame-inkomsten

Roularta kampt met tegenvallende reclame-inkomsten

Roularta kampt met tegenvallende reclame-inkomsten Foto: © MONICA MONTE

Roularta Media Group waarschuwt voor dalende omzet uit reclame in het tweede kwartaal. Daardoor zou de bedrijfswinst tot een kwart lager kunnen uitvallen. Het mediabedrijf verwacht beterschap na de zomer.

Roularta Media Group laat in een mededeling weten dat de algemene economische toestand ook gevolgen heeft voor de verwachte advertentie-inkomsten in het tweede kwartaal. In het eerste kwartaal bleven de inkomsten wel op peil.

Roularta haalt verschillende oorzaken aan voor de daling van de inkomsten uit reclame in verschillende media. Zo telde de maand door de vele verlofdagen geen normale werkweken. De Europese schuldcrisis heeft internationale bedrijven, waaronder de banken, aangezet om de reclamebestedingen te beperken. En er is het EK voetbal op de VRT, wat volgens Roularta een negatief effect heeft op de tv-reclame in juni op de eigen zenders.

Roularta verwacht een verbetering aan het einde van het derde kwartaal. Voor september blijkt er weer meer interesse te zijn bij de adverteerders.

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees