Brussels Economieminister Cerexhe wil groot tewerkstelingspact

Brussels Economieminister Cerexhe wil groot tewerkstelingspact

Benoit Cerexhe Foto: belga

Brussels minister van Economie en Werk Benoît Cerexhe (CDH) wil een groot tewerkstellingspact tussen de federale regering, de gewestregeringen en de privésector. Dat zei de minister dinsdag op RTBF-radio, in aanloop naar de interminsiteriële conferentie van federaal minister Monica De Coninck (SP.A).

Volgens Cerexhe is de Brusselse werkloosheid licht gedaald ondanks de creatie van 50.000 extra banen de voorbije zes jaar. Reden van die daling wijt Cerexhe aan de 'demografische explosie' in Brussel.

Die bevolkingsgroei is nog lang niet ten einde. Zo wordt verwacht dat er de komende jaren nog 200.000 inwoners bijkomen in de hoofdstad.

'Daarom pleit ik voor een groot pact en voor meer samenwerking tussen de gewesten, met name op het vlak van opleiding', verklaarde Cerexhe. Hij verwees daarbij op de 300.000 tot 400.000 banen die beschikbaar worden in Vlaanderen door de vergrijzing van de bevolking.

Cerexhe benadrukte in die context dat het aantal Brusselaars dat in Vlaanderen gaat werken, de voorbije vier jaar met meer dan een kwart (27 procent) is gestegen.

 

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees