VLOTT en Vlaams Belang gaan opnieuw samenwerken

VLOTT en Vlaams Belang gaan opnieuw samenwerken

VLOTT-erevoorzitter en oprichter Hugo Coveliers en Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter. Foto: © Didier Lebrun

ANTWERPEN/SINT-TRUIDEN/LOKEREN/GERAARDSBERGEN/ZOTTEGEM - Bij de gemeente- en provincieraadsverkiezingen in oktober zal de partij VLOTT op verschillende plaatsen opnieuw samenwerken met Vlaams Belang. Dat meldt het Vlaams Belang dinsdag.

'Zowel in Antwerpen als op verschillende andere plaatsen in Vlaanderen zal VLOTT – de partij die eertijds door Hugo Coveliers werd opgericht – samenwerken met het Vlaams Belang', klinkt het dinsdag in een persbericht van Vlaams Belang. De partijen zullen op verschillende manieren samenwerken.

In Antwerpen, Zottegem, Geraardsbergen, Lokeren en Sint-Truiden zullen VLOTT-kandidaten samen met het Vlaams Belang opkomen. In de Antwerpse districten Berchem, Antwerpen, Hoboken en Deurne zullen kandidaten van VLOTT op de Vlaams Belanglijst staan.

In Zottegem en Geraarsbergen zal een kartellijst Vlaams Belang-VLOTT deelnemen aan de verkiezingen. In de andere gemeenten en districten zullen de VLOTT-kandidaten als onafhankelijke op de lijsten van het Vlaams Belang staan. VLOTT-voorzitter, Hendrik Boonen, zal op de Antwerpse gemeenteraadslijst staan en ook als één van de lijstduwers op de Deurnese districtsraadslijst .

'VLOTT en het Vlaams Belang zetten zo de succesvolle samenwerking van het verleden verder', vertelt Filip Dewinter. 'Als erevoorzitter van VLOTT steunt Hugo Coveliers het initiatief en zal hij tevens tijdens de campagne een steunoproep doen om voor de VLOTT-kandidaten op de Vlaams Belanglijsten te stemmen.'

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S