Vakantie

Vanaf zaterdag meer treinen naar toeristische bestemmingen

Vanaf zaterdag meer treinen naar toeristische bestemmingen

Foto: shutterstock

De NMBS gaat vanaf zaterdag opnieuw van start met hun zomeraanbod. Dat betekent dat er tot 26 augustus extra treinen worden ingelegd naar toeristische bestemmingen, terwijl een aantal piekuurtreinen worden afgeschaft. Dat kondigde de NMBS maandag aan in een persbericht.

Tijdens de zomerperiode worden wekelijks 429 extra treinen ingelegd van en naar de stations Oostende, Knokke, Blankenberge, De Panne en Zeebrugge-Strand. Wordt er mooi weer voorspeld, dan kan bovenop het geplande toeristische aanbod nog extra treinen worden ingelegd.

Ook richting Walibi en de Ardennen worden extra treinen voorzien: in totaal rijden in die periode 121 extra treinen van en naar de stations Bièrges-Walibi, Ottignies, Waver, Houyet en Jemelle.

De aanpassingen van de treindienst gebeuren al enkele jaren en zijn gebaseerd op de vraag van de reizigers en de ervaring op het terrein. In die periode wordt ook een aantal piekuurtreinen, met uitzondering van die naar Brussel, afgeschaft.

Om reizigers in de zomermaanden aan een voordelig tarief naar hun bestemming te brengen, lanceert de NMBS de Summer Deal. In juli en augustus kunnen reizigers op weekdagen voor 7,5 euro per traject reizen in tweede klas. Een heen- en terugreis kost met dat biljet 15 euro.
 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees