Mode

Alexa Chung is deze herfst het gezicht van Maje

De magie van de Britse it-girl Alexa Chung lijkt nog lang niet uitgewerkt. Deze keer werd ze gevraagd als gezicht van het Franse modelabel Maje.

Het Franse label koos Alexa als het gezicht voor hun herfst/wintercampage omdat ze 'elegant doch stoer' is. 'Haar attitude reflecteert een persoonlijkheid die zowel glamoureus als rock 'n roll is', lezen we in het officiële persbericht. Een omschrijving die ook perfect past bij de collecties van Maje, die zorgen voor de vrouwelijke doch nonchalante Parisienne look.

De zwart-wit foto's, die vanaf september in magazines en in het straatbeeld zullen opduiken, werden genomen in het Parijse metrostation Porte des Lilas. Fotograaf Glen Luchford koos ervoor om Chung in de vroege morgen te laten poseren als een filmheldin uit de jaren zestig.

De 28-jarige Alexa Chung zei het modellenleven in 2005 vaarwel ('het deed haar zelfvertrouwen geen goed'), maar dook nadien toch nog op als gezicht van onder meer Pepe Jeans en Vero Moda. Het Britse modehuis Mulberry vernoemde zelfs een handtassen naar haar, de 'Alexa', die tot op de dag van vandaag nog steeds voor stijgende verkoopcijfers zorgt. 

In ons land kunt u boetieks van Maje terugvinden in Antwerpen en Brussel.

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees