Vakantie

Rarara... wat zijn de vuilste plekjes op hotel?

Rarara... wat zijn de vuilste plekjes op hotel?

Foto: Shutterstock

Verontrustend nieuws voor vakantiegangers met smetvrees: afstandsbedieningen en lichtschakelaars zijn de vuilste oppervlakten in de doorsnee hotelkamer. Dat maakten Amerikaanse onderzoekers, verbonden aan de universiteit van Houston, afgelopen zondag bekend op een congres over microbiologie in San Francisco.

De wetenschappers bepaalden het hygiëneniveau op basis van bacterieaantallen. Deze waren niet alleen het hoogst op logische plekken zoals het toilet en de lavabo, maar ook op lichtschakelaars en afstandsbedieningen. Opvallend genoeg was de klink van de badkamerdeur vaak het schoonst.

Maar het zijn vooral de hoge bacterieaantallen op bepaalde kuisproducten die de biologen zorgen baren. Deze gaan namelijk van de ene kamer naar de andere waardoor ze kunnen bijdragen aan het uitbreken van ziektes.

De vorsers beklemtonen dat hun bevindingen gebaseerd zijn op een kleine hoeveelheid data. Verder onderzoek is nodig voordat er een standaard voor de hygiëne in hotels kan opgesteld worden. Deze bestaat momenteel nog niet in de hotelindustrie.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees