Gerechtshof stelt beslissing in zaak Rasmussen uit

Gerechtshof stelt beslissing in zaak Rasmussen uit

Foto: pn

Het gerechtshof in het Arnhem heeft nog geen definitieve uitspraak gedaan in het hoger beroep tussen de Deense wielrenner Michael Rasmussen en de Nederlandse wielerploeg Rabobank, zijn voormalige werkgever. Er werd enkel nog maar een tussenarrest geveld. De datum en het tijdstip van een eventuele vervolgzitting zijn nog niet bekend.

Rabobank krijgt van het hof de gelegenheid te bewijzen niet eerder dan 25 juli 2007 te hebben geweten dat Rasmussen onjuiste informatie verstrekte over zijn verblijfplaats in juni van datzelfde jaar.
 

Volgens Rasmussen was de leiding van het team wel eerder op de hoogte van die informatie. Hij eist dan ook een schadevergoeding van 5,8 miljoen euro.

De Raboploeg haalde de renner in het geel uit de Tour, omdat was gebleken dat hij in zijn voorbereiding had gelogen over zijn verblijfplaatsen. Rasmussen vocht zijn ontslag met succes aan en kreeg in 2008 een schadevergoeding van ruim 700.000 euro toegewezen. Daarmee ging hij niet akkoord. Ook de wielerploeg ging in beroep.
 

Aanvankelijk zou raadsheer mr. Knottnerus op 7 augustus uitspraak doen.

 

Corrigeer