PS en SP.A trekken samen naar Molenbeekse kiezer

Ex-Rode Duivel op PS-lijst in Molenbeek

Ex-Rode Duivel op PS-lijst in Molenbeek

Foto: Koen Merens

SINT-JANS-MOLENBEEK - De PS en SP.A trekken in Sint-Jans-Molenbeek op 14 oktober opnieuw samen naar de kiezer. De lijst wordt getrokken door huidig burgemeester Philippe Moureaux. Blikvanger is ex-Rode Duivel Michel De Wolf, die lijstduwer wordt. De gemeenschappelijke kieslijst werd dinsdag tijdens een persconferentie voorgesteld.

Voor De Wolf is de gemeenteraadspolitiek niet helemaal nieuw. Hij was tot april 2012 raadslid voor de PS in Tubeke, maar intussen ruilde hij de Waals-Brabantse gemeente in voor de hoofdstad. Sint-Jans-Molenbeek is voor De Wolf geen onbekende. Hij startte zijn voetbalcarrière bij het toenmalige RWDM en was vorig jaar een tijdlang hoofdtrainer van FC Brussels. De Wolf speelde tijdens zijn carrière ook 42 keer voor de Rode Duivels.

Nederlandstaligen

De SP.A krijgt in totaal vijf plaatsen op de lijst. Jef Van Damme, schepen van Cultuur, Onderwijs en Mobiliteit, is de eerste SP.A'er op de vijfde plaats. Naast Van Damme staat op de tiende plaats Tania Dekens. Op stek 18 staat Hassan Rahali, Sandra Noben krijgt de dertigste plaats en Sylvie Aerts komt op plek 40.

De eerste plaatsen worden ingenomen door PS'ers. Moureaux op één wordt gevolgd door achtereenvolgens Paulette Piquard, Jamal Ikazban en Houria Ouberri.

Tijdens de persconferentie benadrukte burgemeester Moureaux de grote solidariteit tussen Frans- en Nederlandstaligen die er heerst in de gemeente. Op zijn lijst staan er ook drie onafhankelijke kandidaten: Nader Rekik op plaats 16, Wouter Bogaert op stek 25 en Farida Tahar staat op plaats 28.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S