Interieur

Zo geef je jouw tuin een romantische makeover

Zo geef je jouw tuin een romantische makeover

Foto: Shutterstock

Overdag zonnen in een strakke ligstoel en 's avonds in een hypermodern buitenbad een cocktail drinken is het ideale zomerbeeld. Maar ook de romantische tuinstijl is terug van weggeweest.

Wil je binnenkort jouw veranda schilderen en beschouw je jezelf als een romantisch type? Kies in de winkel dan niet voor veilig wit of standaard beige, maar durf verschillende pasteltinten met elkaar combineren. Denk bijvoorbeeld aan dromerig violet, grijzig babyblauw of oudroze schakeringen.

Overdaad onschadelijk
Een romantische tuin vol kleur oogt al mooi, maar is nooit compleet zonder bloemen en decoratie. Een overvloed aan heerlijk geurende rozen, lange grassen, verweerde beelden en een smeedijzeren sierboog maken de droomtuin af. In dit geval is overdaad niet schadelijk, het is eerder een must.

Marktjes afschuimen
Een (knappe) tuinman inschakelen om het kleine paradijs te onderhouden is trouwens geen overbodige luxe, want sprookjesachtige tuinen mogen er in geen geval slordig uitzien. Een buxushaag straalt namelijk tien keer meer klasse uit als ze keurig gesnoeid is. Het leuke aan een romantische tuin is dat je meteen ook een goede reden hebt om alle rommelmarkten en antiekbeurzen af te schuimen en unieke stukken te zoeken.

Sierlijke stoelen, een vintage servies en kaarsen krikken het imago van de idyllische tuin op. Dan hoef je enkel nog zo snel mogelijk jouw beste vriendinnen uit te nodigen voor een gezellig theefeestje, zelfgebakken koekjes inclusief.

Gedurfde stijlcombo’s
Durf jij je toch niet aan deze tuintrend wagen uit schik dat het resultaat te ouderwets zal uitvallen? Bedenk dan op voorhand waar je enkele felle kleuraccenten in het interieur kan integreren. Deze stijlcombinatie creëert een eigentijdse look met een nostalgische twist.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees